Even voorstellen

“In de politiek moeten we de mensen niet uit het oog verliezen.”

In één zin ben ik te beschrijven als bruggenbouwer en liberaal met een grote passie voor de publieke zaak. Hierbij gaat het wat mij betreft altijd om mensen en het met elkaar zoeken naar praktische oplossingen die werken. In de Tweede Kamer was ik vorige kabinetsperiode als woordvoerder actief op het gebied van Volksgezondheid. Tijdens Rutte III mag ik mij opnieuw inzetten voor goede zorg in Nederland. Je gezondheid is het belangrijkste wat mensen hebben en daarbij zijn de mensen die in de zorg werken onmisbaar. Zij zetten zich dag en nacht in voor een goede zorg en helpen daarmee mensen om in hun eigen kracht te staan en mee te blijven doen in onze samenleving. Werken in de zorg is nu, maar ook in de toekomst, dus van onschatbare waarde en deze harde werkers moeten we koesteren. Goede zorg is belangrijk en kan niet zonder werkers in de zorg.

Daarnaast heb ik deze periode een nieuw onderwerp in de portefeuille: armoede en schuldhulpverlening. We hebben het geluk dat er in Nederland een vangnet is bij schulden en armoede. Maar zo’n situatie is, zelfs met een vangnet, nooit fijn. Door mensen weer in hun eigen kracht te zetten en hen de regie terug te kunnen geven, kunnen zij kansen benutten en meedoen in onze samenleving.

Kortom: de regie hebben en houden over je eigen leven en het hebben van een goede zorg (ook voor zorgverleners!) zijn de onderwerpen waar ik me voor ga inzetten. Daarbij vind ik het belangrijk om niet alleen dossiers te lezen, maar juist over deze onderwerpen in gesprek te gaan. Het gaat immers altijd om de mensen.

Meer weten over Leendert? Klik dan hier of neem een kijkje op zijn Facebookpagina